Mikael Renberg hyllar värvningen av Patrik Berglund. Foto: TT/Buldbyrån

Experten om värvningen: ”Han kan bli helt dominant”

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Berglund blev i dag presenterad för Djurgården. SVT Sports expert Mikael Renberg tror nu att 31-åringen kan bli helt dominant på de svenska rinkarna till hösten.

– Det är ett jätteförvärv av Djurgården, säger han.

Patrik Berglund har spelat 717 NHL-matcher för St. Louis och Buffalo och på meritlistan finns även dubbla VM-turneringar med Tre Kronor, OS-silver och spel i World Cup 2016. Berglund lämnade Buffalo Sabres och NHL strax före årsskiftet i fjol, trots tre år och över tio miljoner dollar kvar på sitt kontrakt med klubben efter att ha tappat motivationen för hockeyn.

I dag presenterades han för Djurgården till den kommande säsogen.

– Det är ett jätteförvärv. Jag har lite dålig koll på vad han hade för problem förra säsongen, men det är ett jättebra nyförvärv av Djurgården. Är han tränad och motiverad är han en NHL-spelare. Ibland är det så där att man behöver hem och landa lite grann. Jag tror Berglund kommer prestera bra, men han behöver vara tränad. Även om SHL inte håller bästa klass, så är spelarna här verkligen vältränade, så är Berglund bara vältränad och har motivationen tror jag han blir helt dominant, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

Tror Axelsson blir kvar

Mikael Renberg hyllar även Djurgårdens värvning av backen Marcus Högström.

– De har värvat bra, men jag är inte helt säker på målvaktssidan nu när de tappat Adam Reideborn.

Tror du att de förlänger med Dick Axelsson nu när Berglund inkommit?

– Jag gör ändå det. Man kan säga vad man vill om Dick. Att han är upp och ner och däremellan skadad. Men jag tycker att han var en nyckelspelare i slutspelet i ett antal matcher.

Vilken SHL-klubb tycker du annars ser mest intressant ut så här i juli?

– Luleå har värvat bra. Och vilka lagspelare de fått in i den finländska duon Juhani Tyrväinen och Arttu Ilomäki. Jag tycker Luleå ser ut att vara det mest intressanta laget, även om Berglund är den största värvningen så här långt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.