Fagervall: ”Det finns ingen rädsla för något”

Uppdaterad
Publicerad

Tränaren Joakim Fagervall fick nyligen sparken från Malmö Redhawks. Kort därefter blev han klar för bottenkonkurrenten och seriejumbon Djurgården.

– Det vi har pratat är att det inte finns någon rädsla för något, säger Fagervall i SVT:s Hockeykväll.

Joakim Fagervall förlängde sitt avtal med Malmö i november, men redan i januari fick han sparken. Kort efter det presenterades han som ny tränare för Djurgården.

– Det har varit snabba ryck och mycket. Jag hade en vecka för mig själv och reflekterade över situationen. Sedan var Djurgården rätt heta och hörde av sig ganska tidigt, så jag fick något nytt att fundera på. Det kittlade redan i första samtalet, även om jag behövde ett dygn innan vi surrade vidare, säger Fagervall.

Tränaren tar på sig mycket ansvar för att Malmö hamnade i botten av SHL.

– Jag tycker att vi stundtals spelade rätt bra, men jag blir less när jag säger det, för det hjälpte inte oss. Vi producerade för lite och vi fick inte till det försvarsmässigt. Det är två väldigt stora delar i ishockey. Vi vann för lite och det är mitt ansvar, säger han.

Trots att Djurgården är sist i SHL så är Fagervall positiv.

– Jag har känt att det finns en enorm energi i gruppen och en stor tro. Då vi har fått lite tillskott till truppen så har det gett ytterligare energi till gruppen, säger han och syftar bland andra på Dick Axelsson och målvakten Alexander Salak.

Han bryr sig inte om att den tidigare arbetsgivaren Malmö är ett av lagen de kämpar mot i kampen om att undvika negativt kval.

– Om det har jag egentligen inga tankar överhuvudtaget. Det vi har pratat om är att det inte finns någon rädsla för något. Det är nitton matcher kvar att lira, vi kan inte summera och fundera på vad som kan hända sedan. Oavsett vad som händer så kommer vi att vara otroligt förberedda på det, säger Fagervall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.