Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jacob Nilsson och Jan Mursak firar Frölundas 2-1-mål. Foto: Bildbyrån

Turstuds gav Frölunda matchboll mot Färjestad

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av den tredje perioden studsade pucken via målramen ut till Jacob Nilsson som tryckte in 2-1 för Frölunda bakom Matthew Tomkins. Den turstudsen gav Frölunda 3-2 i kvartsfinalserien och matchboll i match sex hemma i Göteborg på måndag.

– Vi skapade väldigt många chanser, bra målvaktspel och det var en bra bortamatch. Det är först till fyra och vi har inte vunnit något ännu, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

Frölunda har nu vunnit två raka matcher mot den regerande svenska mästaren. De sista minuterna spelade Färjestad med uttagen målvakt i ett försök att kvittera. Det skapades ett rejält tryck mot Lasse Johansson som med hjälp av sitt försvar kunde stå emot.

”Visste vi var tvungna att sno en match här”

– Det är otroligt skönt och vi visste att vi var tvungna att sno en match här så det var skönt. Nu ska vi fortsätta som förut och nöta ner dem, säger matchvinnaren Jacob Nilsson.

Nu måste Färjestad vinna i Scandinavium på måndag, det är ryggen mot väggen, om inte säsongen ska ta slut.

– De fick en medstuds, det var jämnt och nu får vi repa mod och ge oss själva en chans att vinna där nere, säger Färjestads tränare Tomas Mitell.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

1 - 2

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-0, 0-1, 0-1
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 8250

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.