Färjestad fick stopp på serieledande Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad blev första lag att besegra serieledande Linköping efter ordinarie tid den här säsongen. Efter en övertygande insats vann Färjestad med 3-0.

– Vi har spelat ganska bra på hemmaplan och kom ut starkt i dag. Vi spelade som vi ville och det var kul att så mycket folk kom och såg oss, säger målvakten Markus Svensson till C More.

Publiken i Karlstad sjöng Sven-Ingvars Torparrock i en stående ovation till laget i slutminuterna.

I början av den tredje perioden punkterade Joakim Nygård matchen när han rafsade in 3-0 med en backhand efter att ha fått tag på en lös puck framför målet. Detta efter hög tuff checkning av Färjestad.

– Vi matchar inte deras fart, de var hetare. Det är en lång säsong och det kan se ut så här i bland, säger LHC:s tränare Tommy Jonsson.

Segern var välbehövlig för Färjestad som hade tre raka förluster och låg näst sist i tabellen. Markus Svensson höll säsongens första nolla – hade bara tolv skott på sig under hela matchen.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

3 - 0

Linköping HC logo

Linköping HC

1-0, 1-0, 1-0
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 6544

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.