Henrik Haukeland under en landskamp förra året. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Färjestad värvar norsk landslagsmålvakt

Uppdaterad
Publicerad

Norske landslagsmålvakten Henrik Haukeland, 25, är tillbaka i SHL.

Den förre Leksands- och Timrå-målvakten har skrivit på för två år med Färjestad.

– Det ska bli skönt att åka till Karlstad på tisdag och se något annat än min lägenhet här i Fredrikstad, säger Haukeland till FBK:s hemsida.

Färjestad har av tradition haft många norska spelare i laget, men under den gångna säsongen fanns inga norrmän i truppen.

Det blir det alltså ändring på inför nästa säsong när Henrik Haukeland ansluter. Han kommer närmast från KooKoo i Finland.

– Han har gjort det bra i Sverige tidigare med både Timrå och Leksand och tagit båda klubbarna tillbaka till SHL. Han är i en bra ålder (25) och har under de senaste två säsongerna skaffat sig värdefull erfarenhet från spel i finska ligan, säger Färjestads general manager Peter Jakobsson.

Haukeland själv säger att han bara har hört bra saker om klubben och staden.

– Det är ju en av toppklubbarna i Europa och jag hoppas kunna ta min utveckling ytterligare steg när vi väl sätter i gång. Ser fram emot att få se min nya hemstad, säger han.

Haukeland utsågs säsongen 2017/2018 till Årets målvakt i allsvenskan.

ARKIV: Hockeyförbundet kan ändra ekonomiska kraven (30 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.