Växjö vann övertidsdrama i Karlstad – klart för semifinal

I den femte perioden sköt han 4-3 och tog Växjö till semifinal.

Färjestad var piskat att vinna den fjärde kvartsfinalen för att hålla liv i matchserien mot Växjö.

Förlust och Karlstadlaget kunde ta semester.

Det började sådär.

Seriesegrande Växjö gick fram till 3-1 en bit in i andra perioden – efter att bland annat Tobias Holmberg först skjutit 2-1 själv och spelat fram till Fredrik Karlströms 3-1.

Men Färjestad gav sig inte. Coachen Johan Pennerborn tog timeout och gestikulerade vilt i hopp om att väcka sitt lag.

Och det gav resultat. Pontus Widerström gjorde sitt andra mål till 2-3 och i powerplay tryckte Per Åslund in kvitteringen.

Matchen levde inför tredje perioden.

Den tredje perioden blev mållös.

Färjestad hade ett gyllene tillfälle att greppa halmstrået och tvinga fram en fjärde match med ett powerplay i slutet av perioden, men Växjö och Victor Fasth höll tätt.

Karlström avgjorde

Och spänningen fortsatte i förlängingen.

Den första övertidsperioden slutade också mållös.

Den femte perioden inleddes med att Växjömålvakten Victor Fasth höll på att ställa till det rejält bakom eget mål – och serverade sånär Olle Lycksell öppet mål.

Men pucken gled retfullt längs mållinjen med Färjestadögon sett.

Men avgörandet kom. För Växjö.

Och ännu en gång var det Fredrik Karlström – som även avgjorde den första kvartsfinalen i förlängning – som klev fram igen.

Knappt 15 minuter in i femte perioden sköt han 4-3. Växjö till semifinal med 4-0 i matcher, medan Färjestads säsong är över.

– Jobbigt, skönt och lite lättnad. Men att avgöra är ganska fint faktiskt, summerade Karlström för C More efter matchen.