Frölundas slutspel hänger på en skör tråd – Rögle leder nu med 3-0 i matcher. Foto: Bildbyrån

Rögle nollade Frölunda igen

Uppdaterad
Publicerad

I lördags vann Rögle sin första slutspelsmatch i klubbens historia. I kväll besegrades Frölunda med 5-0 i den tredje kvartsfinalen i Göteborg och Skåneklubben har nu tre slutspelssegrar under bältet.

– Det är en sjukt bra match rakt igenom. Men det är mycket hockey kvar och vi måste vara ödmjuka inför fortsättningen, säger målvakten Christoffer Rifalk som släppt in två mål på tre matcher mot Frölunda (4-0, 5-2, 5-0) till C More. 

De regerande svenska mästarna (inget guld delades ut förra året) Frölunda blev nollat för andra matchen i serien. Slutet blev grinigt med flera slagsmålsincidenter.

– Det är tre vinster, men dock bara tre vinster och vi måste hålla i det vi har startat och spela på samma sätt. Vi har stor respekt för Frölunda och jag har aldrig sett dem ge upp, säger Rögles tränare Cam Abbott.

Såg till att hålla nollan och dryga ut

Rögle slet hårt för att freda målet och ge Christoffer Rifalk en hållen nolla. Daniel Zaar avslutade med att trycka in en retur med minuten kvar och ge Rögle 5-0.

– Vi är besvikna så klart. Tufft att börja med 0-3 efter första perioden. Vi slarvade och gjorde väldigt många fel, vi gjorde det svårt för oss, säger Frölundas Nicklas Lasu.

Nu måste Frölunda vinna i morgon om det inte ska bli tidig semester.

– Vi måste ta matchen och vinna närkamper, det är där det börjar. Få in andrasituationer, säger Lasu.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

0 - 5

Rögle BK logo

Rögle BK

0-3, 0-1, 0-1
Scandinavium, Göteborg
SHL
Rögle BK,Frölunda HC - 2020/2021
#LagSVFGM-IMMP
1
Rögle BK logotypRBKRögle BK
4400020-3+174
2
Frölunda HC logotypFHCFrölunda HC
404003-20-170

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.