Viktor Fasth firar efter säsongens första hållna nolla Foto: Bildbyrån

Fasths första nolla för hemmastarka Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Fasth höll säsongens första nolla när Växjö tog sjätte raka hemmasegern och klättrade till fjärde plats i tabellen efter 3-0 mot Malmö.

– Det blir en guldstjärna för lagsamarbetet, säger målvakten Fasth.

Växjö fick en perfekt start när Marcus Sylvegård kunde slå in 1-0 redan efter fem minuter, en puck som med stor möda letade sig i mål via målvakten Oscar Alsenfelt som till andra perioden blev utbytt mot Lars Volden.

Ilari Melart snärtade iväg ett handledsskott från blå i början av den andra perioden och den låga pucken letade sig i nät för 2-0.

I mitten av tredje perioden kom återigen ett mål från blå när Tim Erixon sköt in 3-0.

”En guldstjärna för samarbetet”

– Det var en grymt skön vinst och vi maler på i 60 minuter. Grabbarna framför mig sliter hårt och vi vann de kamperna vilket avgjorde. Jag kände mig trygg och det blir en guldstjärna för lagsamarbetet, säger målvakten Viktor Fasth efter hans första nolla under säsongen som kom efter sjätte raka hemmavinsten för Växjö till C More.

Malmö vann skotten med 31-19 men kändes för ljumma.

– Det blir svårt att vinna när man gör noll mål. Prestationen är helt okej men vi var för uddlösa framåt medan Växjö tog hand om sina lägen, säger Fredrik Händemark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.