Joakim Nygård tvingas till operation. Foto: Bildbyrån

FBK-stjärnan tvingas till operation: ”Jättetråkigt”

Publicerad

Joakim Nygård återvände till Färjestad som en av ligans starkaste värvningar inför säsongsstart.

Nu meddelar klubben att stjärnan tvingas till operation – och blir borta 4-6 veckor.

– Det är jättetråkigt för Färjestad, för Jocke själv och Edmonton, säger Färjestads General manager, Peter Jakobsson, till SVT Sport.

I kväll spelar Färjestad säsongens andra match när man möter Växjö på bortaplan.

I premiären – som också var på bortais men mot Luleå – blev det förlust med 4-2 där Joakim Nygård fanns med på isen.

Men under torsdagen, inför aftonens möte med Växjö, meddelade klubben på sin hemsida att man kommer att få klara sig utan sin kanske största stjärna. Nygård tvingas nämligen till operation efter att ha slagit upp en gammal skada i en hand.

– Det är jättetråkigt för Färjestad, för Jocke själv och för Edmonton. De ville att han skulle spela matcher och Jocke var väldigt sugen själv. Vi ville gärna se Jocke i våra färger. Det är olyckligt och tråkigt att han slagit upp en gammal skada som han blir tvungen att justera, säger General manager Peter Jakobsson till SVT Sport.

Inte aktuellt att värva ersättare

Joakim Nygård blir borta 4-6 veckor. Färjestads förhoppning är att Nygård hinner tillbaka för att spela ett fåtal matcher, innan han drar över till Nordamerika. Men klubben kommer inte att agera och värva en ersättare för Nygård.

– Inte som det ser ut just nu. Vi har några juniorer som knackar på dörren, som varit med och gjort några träningar och gjort det bra. Så i det korta perspektivet tittar vi främst på att plocka upp spelare från juniorsidan om det behövs.

Hur stort hinder blir denna operation för Nygårds att träna under dessa veckor?

– Han skulle kunna åka skridskor ett par dagar efter operationen, så på det viset kan han hålla igång bra. Sedan ska man ha med sig klubba och puck också och där kan handen behöva vila lite. Men Jocke är samtidigt rätt lätt-tränad, men det får ta den tid det tar, avslutar Jakobsson.

MER SHL: Succékedjan bakom Leksands seger (22 sep 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Leksands heta förstakedja ledde laget till seger mot Malmö. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer