Fem mål av Buffalos Thompson – fyra i första perioden

Uppdaterad
Publicerad

Tage Thompson gjorde fem mål, varav fyra i första perioden, när Buffalo vann borta mot Columbus med 9-4. Han skrev in sig i historieböckerna.

– Det har inte sjunkit in ännu. Frågan är om det kommer att göra det, säger Thompson.

När Thompson klippte in 6-0 efter 16.40 i den första perioden, efter assist av Rasmus Dahlin när laget spelade fem mot tre, var det hans fjärde mål för kvällen.

Det var den näst snabbaste tiden någon spelare hunnit göra fyra mål i en match sedan Joe Malone gjorde det efter 08.45 för Hamilton Tigers 23 februari 1923. Thompson är en av fyra spelare som gjort fyra mål i första perioden i NHL:s historia.

Laine: ”Det stank om oss”

En gång tidigare i Buffalos historia har en spelare gjort fem mål. Det var Dave Andreychuk som gjorde det 6 februari 1986.

– Han är en målskytt och gjorde sin grej i kväll. Det är ett stort spel från honom och det är ett stort spel från honom varje gång han är på isen, säger Rasmus Dahlin, som fick med sig tre poäng enligt NHL.

Under sina 26 år i ligan har Columbus tränare Brad Larsen aldrig varit med om något liknande.

– Det stank om oss hela matchen och det kan man definitivt se i målprotokollet. Det var så pinsamt spel från vår sida, säger Columbus finländare Patrik Laine.

Två mål i tom kasse av Ovetjkin

Alexander Ovetjkin gjorde Washingtons två sista mål i tom kasse man slog Philadelphia med 4-1 och står nu på 795 mål i NHL-karriären. Han närmar sig Gordie Howe som är tvåa genom tiderna med 801. Wayne Gretzky leder på 894.

NHL

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

4 - 9

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

0-6, 2-3, 2-0
Nationwide Arena, Columbus, OH
Publik: 15659

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.