Fem spelare i Djurgården har testats positivt för coronaviruset. Foto: Bildbyrån

Fem spelare bekräftat smittade i Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens matcher mot Skellefteå och Brynäs blev uppskjutna efter befarad smitta i Stockholmslaget.

Resultatet visade att fem Dif-spelare var positiva med covid-19 och ytterligare prover för sju personer är på analys.

Dessutom har nu två spelare i Skellefteå testats positivt.

På Djurgårdens hemsida berättar sportchefen Joakim Eriksson att hela truppen samt personalen runt elitlaget testades efter matchen mot Leksand.

– Vi har fått svaren från testerna och har nu fem spelare konstaterat smittade. Vi väntar in ytterligare sju provsvar, säger Djurgården kommunikationschef Mattias Lönngren till P4 Stockholm.

– De första testerna vi gjorde var på samtliga som var inblandade i första läget, sedan hade vi några spelare som var skadade och avstängda och två ledare som inte var med, de har vi också testat. Så vi avvaktar svar på ytterligare sju.

Fyra av de fem spelarna som testats positivt hade inte känt av några symptom av sjukdomen.

Två spelare smittade i Skellefteå

Under fredagen kom dessutom beskedet att två spelare i Skellefteå testats positivt för covid-19.

”Spelarna har diskreta symptom. Hela laget testades 21/10 som en säkerhetsåtgärd, då det påvisats covid-positiva spelare i Linköping som Skellefteå mötte 17/10” skriver klubben på sin hemsida.

Samtliga övriga spelare och personal kring laget har testats negativt. Skellefteås och Rögles medicinska team har kommit fram till att morgondagens match är genomförbar.

Tre frågor om: Därför smittar corona mer inom ishockeyn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.