Jonas Junland, Linköping HC. Foto: Bildbyrån

LHC-kaptenen: ”Då man går genom Arlanda blir man illa till mods”

Publicerad

Linköpings SHL-matcher mot Oskarshamn och HV71 har skjutits upp på grund av coronasmitta i LHC. Just nu är alla lagets spelare hemma. Lagkapten Jonas Junland medger att situationen gör honom lite orolig.
– Tänker jag på det? Absolut. Är jag lite orolig? Ja, jag tar det på allvar, säger han till SVT Sport.

Elitishockeyn har drabbats av corona och på kort tid har fall i bland annat Linköping och Djurgården konstaterats. Klubbarna och ligan följer ett protokoll.

– Givetvis känner man ju någon form av respekt för det här. Jag menar, det är inget man ska skoja bort. Jag uppskattar att SHL och Linköping tar det på allvar, säger LHC-backen Jonas Junland.

Är du orolig? Tror att du kommer tänka på det då ni ska spela igen?

– Jag tror att alla människor tänker på det. Det är ett problem som pågår i hela världen. Tänker jag på det? Absolut. Är jag lite orolig? Ja, jag tar det på allvar.

– Sedan så har vi ju jobb att sköta, precis som andra människor. I vårt fall är det att spela ishockey och då gäller det att ta sig till och från matcher. Det går inte att gå och vara orolig över det, utan man får lita på att protokollet räcker till. Då man går genom Arlanda blir man ändå lite illa till mods.

Tycker du att det är bra att man försöker genomföra en säsong?

– Det som är så jävla skönt är att jag slipper bry mig om det. Det är inte på mitt bord. Jag hoppas bara att alla spelare i SHL tar det på allvar och försöker att sköta oss efter de riktlinjer vi har fått. Mer än så har jag inte att lägga till.

KLIPP: Varför sprids coronasmittan mest inom ishockey?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mikael Renberg om varför coronasmittan sprids inom hockeyn. Foto: SVT/C More

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer