Filip Forsberg tvåmålsskytt

Uppdaterad
Publicerad

Filip Forsberg hade en fin natt med sitt Nashville Predators.

25-åringen gjorde två mål och ett straffmål i 6-5-segern mot New Jersey.

– Ja, det var kul att få lite utdelning. Särskilt målet i tredje perioden, när vi kvitterade i powerplay, satt bra, säger Forsberg till Aftonbladet.

Filip Forsbergs första mål gav Nashville Predators ledningen med 2-1 i den första perioden. New Jersey Devils lyckades dock vända på matchen. Därför var Forsbergs andra fullträff mer viktig.

I den tredje perioden utjämnade han till 5-5 och tvingade därmed fram en förlängning. Den slutade målllös och matchen avgjordes med straffar. Där bidrog Forsberg till segern med ett mål.

– Det var en rolig match att spela och det känns riktigt skönt att vi till slut kunde vinna. Det hade varit tungt att förlora en sån här fajt, särskilt när vi spelade så bra. Bortsett från i delar av andra perioden gjorde vi verkligen det ikväll, säger Forsberg till Aftonbladet.

”Aldrig varit någon kris för oss”

Nashville har två poäng upp till den sista wild card-platsen i den västra konferensen i NHL.

– Men även om vi inte legat där vi vill i tabellen har det aldrig varit någon kris för oss. Det har ju inte varit hundra poäng upp direkt, säger Forsberg.

Mattias Ekholm öppnade målskyttet för Nashville i matchen. Jesper Bratt gjorde ett av målen för Devils.

NHL

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

5 - 6

Nashville Predators logo

Nashville Predators

1-2, 3-1, 1-2, 0-0, 0-1
Prudential Center, Newark, NJ
Publik: 14327

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.