Nylanders storform håller i sig

William Nylander gjorde mål igen. Toronto tog en viktig seger i jakten på en slutspelsplats. Och i en annan del av landet hyllade Alexander Ovetjkin Kobe Bryant innan sin match.

I natt ställdes William Nylanders Toronto mot Dallas på bortais. Och för femte matchen i rad hittade svensken målet. Han tryckte in en retur när han gav sitt lag ledningen med 4-2 i tredje perioden.

Själv fokuserade han på laget när han kommenterade matchen. I täta östra divisionen behöver Toronto fortsätta vinna för att nå den efterlängtade slutspelsplatsen senare i vår.

– Vi måste fortsätta vinna. Vi är de jagande i tabellen just nu så vi har en slutspelskänsla. Vi måste vara på tårna i varje match, säger Nylander till Toronto Star.

Det var Toronto som tog ledningen i första period genom Auston Matthwes, men Dallas kvitterade kort innan periodpausen. I andra perioden var det återigen Toronto som tog ledningen – en ledning som de sedan höll matchen ut.

Med tre sekunder kvar av matchen fastställde Andreas Johnsson slutresultatet i öppen kasse. Matchen slutade 5-3.

Ovetjkin hyllade Kobe Bryant

I Washington var Nashville på besök och iklädd en tröja med Kobe Bryants nummer 24 på ryggen värmde Alexander Ovetjkin upp.

När matchen kom igång bar Alexander Ovetjkin sitt ordinarie, och Bryants tidigare, nummer 8, och han hyllade den avlidne basketikonen med att göra ett av lagets mål, till 2–3. Men när slutsignalen gick hade hans Washington förlorat med 4–5.

– Han var en legendar och en fantastisk människa och idrottsman. Det handlar om respekt och att minnas honom och hans dotter, sade Ovetjkin till journalister i omklädningsrummet efter matchen.

Målet, ryssens 693:e i NHL-karriären, tog upp honom på nionde plats på alla tiders lista över bästa målgörare. Han passerade därmed Steve Yzerman, som stod först i kön av gratulanter.

– Du har haft en fantastisk karriär hittills och det ser ut som att du fortsätter ånga på och att du aldrig kommer att sluta spela. Lycka till och ha fortsatta framgångar, sade Steve Yzerman i ett förinspelat meddelande som visades upp på jumbotronen i Washington.

Svängde flera gånger

Men mycket mer än det målet hade Washington inte att jubla över.

Matchen svängde flera gånger om och lagen turades om att vara i ledningen, och tappa den. I tredje perioden vände Nashville 3–4 till 5–4 och det kunde hemmalaget inte vända. Det första av de målen kom i numerärt underläge när Ryan Johansen fick pucken av Washingtonmålvakten Braden Holtby och tråcklade in den i mål.

– Det ingår inte i vår spelplan, sade Washingtontränare Todd Reirden besviket efter matchen.

– Vi gjorde misstag och de gjorde målen och tog poängen.