Finland spelade ut Slovakien i JVM. Foto: Jason Franson/AP

Finland körde över Slovakien: ”Odiskutabel seger”

Uppdaterad
Publicerad

Det var jämnt i början.

Men efter ett tag tog Finland över totalt.

I slutändan hade inte Slovakien skuggan av en chans, och förlorade med 0–6.

– En klart bättre match av Finland än tidigare, säger Mikael Renberg.

Slovakien förlorade bara med 1–3 mot hemmanationen Kanada, och det fanns nog en del som trodde att de skulle kunna hota Finland i kvällens match.

Men bortsett från precis i matchinledningen var slovakerna aldrig nära att ge Finland någon riktig match. Finland tog över matchen mer och mer, och i den andra perioden var finländarna helt överlägsna, och avgjorde mer eller mindre matchen via två snabba mål i mitten av perioden.

JVM i ishockey

– Vi har sett en intensitet och beslutsamhet från Finland som vi inte sett tidigare. Det har känts som att de har hållit i taktpinnen från start till mål. Det blev en odiskutabel seger, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

– Det är en klart bättre match av Finland än tidigare.

Tredje raka segern

Till slut blev det alltså 6–0 till Finland, segersiffror som hade kunnat bli större, vilket skottstatistiken (49–12) illustrerar.

Segern var Finlands tredje raka, och laget har nu lika många poäng som gruppledaren Kanada, men sämre målskillnad. I morgon möts lagen i en match som avgör vilket lag som vinner gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet