Experten Mikael Renberg tror på tuff match mot Ryssland. Foto: Nyhetsbyrån TT/SVT Sport.

Mikael Renberg inför Ryssland–Sverige: ”Nu blir Sverige testade”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två klara segrar ställs Sverige i natt för första gången mot riktigt tufft motstånd.

Nu står Ryssland på andra sidan isen.

– Nu blir Sverige testade, nu får de möta bra motstånd, säger expert Mikael Renberg.

Sverige inledde junior-VM med att vinna med hela 7–1 mot Tjeckien, och följde upp det med att besegra Österrike med 4-0 – i en match där de vann skotten med smått osannolika 65–6.

Men i nästa match, som spelas i natt mot Ryssland, lär det knappast bli sådana siffror. Då står nämligen en av turneringens förhandsfavoriter för motståndet: Ryssland.

JVM i ishockey

– Nu blir ju Sverige testade, nu får de möta bra motstånd, konstaterar SVT Sports expert Mikael Renberg.

”Kommer vara på tårna”

Ryssland fick överraskande stryk med 0–2 i laget senaste match, mot Tjeckien. Men Renberg tror inte att det är ett tecken på ett svagt ryskt lag.

– Ryssland började ju väldigt bra och vann mot USA. Sen gjorde de en sämre match mot Tjeckien. Men så upplever jag att Ryssland alltid har varit, de har blandat och gett i de här juniorturneringarna. Jag tror att de kommer vara på tårna mot Sverige, det blir en jättetuff match och det svenska försvaret kommer bli testat, säger han, och avslutar:

– Nu får vi en indikation på var det svenska laget står: Har vi ett medaljlag eller har vi inte ett medaljlag?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet