Foto: Bildbyrån

Förbundet: ”Förtroendet för Johan Garpenlöv är helt obrutet”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Johan Garpenlöv ledde Tre Kronor då man missade slutspel för första gången sedan 1985. Trots det kommer han att fortsätta.

– Förtroendet för Johan är helt obrutet, säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark till SVT Sport.

Johan Stark är, precis som alla andra runt Tre Kronor, besviken över uttåget.

– Det är ju inte godkänt. Det är vi nog överens om allihopa, säger han och fortsätter:

– Det blir väldigt intressant att titta hur förberedelserna har varit, om vi har gett rätt förutsättningar. Allt lär vändas på och tittas på för att se om vi kunde ha gjort något annorlunda. Vi rusar inte in i något nu utan vi ska låta det landa och sedan titta på det tillsammans.

”Man blir lite förbryllad”

Garpenlövs trupputtagning har fått kritik och det är något som även Stark är nyfiken på.

– Det är ojämnheten man blir lite förbryllad över. Att det pendlar så mycket. Men vilka som skulle varit med eller inte med, det är inte lätt heller då alla inte är tillgängliga. Men visst är det här ett lag som borde ha gått till slutspel.

Han har inte kommunicerat direkt med Garpenlöv under mästerskapet, utan med tävlingschef Olof Östblom.

– Jag har inte hört något om att stämningen inte skulle ha varit bra, däremot har det varit en grupp spelare där många inte har spelat med varandra tidigare. Det blir intressant att höra hur ledarstaben har upplevt det.

Garpenlöv blir kvar

Hur ser du på Garpenlövs första mästerskap?

– Det är en del av den här utvärderingen. Men vi spelar i samma lag som Johan och stöttar honom till hundra procent. Förtroendet för Johan är helt obrutet.

Så han kommer vara kvar som förbundskapten?

– Absolut.

Hur motiverar ni det?

– För det första är det förbundsstyrelsen som utser förbundskapten, men det har överhuvudtaget inte varit några sådana diskussioner. Det finns en anledning till att vi har valt Johan och det är hans första mästerskap. Jag tycker inte man ska sätta allt ljus på Johan, utan det är många människor runt omkring.

KLIPP: Garpenlöv: ”Jag kommer vara kvar så länge ingen säger annat”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Garpenlöv. Foto: Bildbyrån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.