Luleå avgjorde sent mot Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Luleå har kopplat greppet om Växjö. Norrbottningarna vann den första kvartsfinalen med 3-1 efter att Einar Emanuelsson avgjort med 86 sekunder kvar.

– Jag brukar inte kunna skjuta så där, jag måste ha tagit någon annans klubba, skojar Emanuelsson i C More.

Luleå har tagit kommandot i kvartsfinalserien mot Växjö.

Men det satt långt inne i den första matchen på hemmais i Norrbotten. Matchen var jämn och med knappa två minuter kvar av ordinarie speltid stod det 1-1 på tavlan efter mål av Luleås Emil Larsson på friläge i den andra perioden, innan Linus Fröberg kvitterade för gästerna.

Avgjorde sent

Sedan tog Einar Emanuelsson över showen. Med 86 sekunder kvar tog han ett eget initiativ, gled in i anfallszonen och avlossade sin bössa. Skottet hittade in bakom en chanslös Viktor Fasth.

– Jag känner själv att vi inleder starkt. Vi vet att det är ett bra lag. Jag vet inte vad som händer där.. jag brukar inte kunna skjuta så där, jag måste ha tagit någon annans klubba, skojar Einar Emanuelsson i C More.

– Det här är bland de skönaste mål jag gjort.

Därefter satte Niklas Olausson 3-1.

– Jag tycker vi gör en halvdan match. Vi åker på ett tufft mål på slutet, säger Växjös tränare Sam Hallam besviket till C More.

SHL

Luleå HF logo

Luleå HF

3 - 1

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

0-0, 1-1, 2-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 6004

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.