Brynäs besegrade HV71 med 4-3 och leder SM-finalen med 2-1 i matcher. Foto: Bildbyrån

Andra raka för Brynäs mot HV71 i förlängning

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs har kopplat greppet i finalen mot HV71. De har nu 2-1 i matcher efter andra raka vinsten på övertid.

– Jag är otroligt stolt över grabbarna. Det är en riktig krigarmatch, säger Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist till SVT Sport.

Brynäs var det hetare laget i början av matchen. Tidigt i första perioden fick de in ett ledningsmål genom Jacob Blomqvist.

I andra perioden kunde hemmalaget HV71 kvittera, men Brynäs kom tillbaka. Den annars så stabila Linus Söderström i HV71:s mål såg ut att vackla. Han släppte in två mål på kort tid och inför tredje perioden hade hemmalaget återigen ett mål upp.

Thörnberg trea genom tiderna

HV71 såg något energilösa ut fram tills dess att veteranen Martin Thörnberg kvitterade för HV71. Målet var hans 39:e i SM-slutspel, och han är därmed den tredje bästa slutspelsmålskytten genom tiderna. Etta och tvåa är Jörgen Jönsson och Håkan Loob.

Det blev förlängning för andra matchen i rad och trots att det var HV71 som hade flest målchanser var det Brynäs som gick hem med segern för andra matchen i rad.

– Det är underbart! En tuff match som går till förlängning, HV trycker på så in i helskotta men vi får ett vasst läge och förvaltar det bra. Så jävla gött! säger Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin till SVT Sport.

– De två första matcherna tycker jag att det saknades lite känslor och sådär, men idagvar det sådär grinigt som det ska vara i en SM-final, säger Brynäs Jacob Blomqvist.

Statistiken talar för Brynäs

HV71:s tränare Johan Lindbom var inte lika nöjd.

– Det är för dåliga ingripanden vid deras andra, tredje och fjärde mål. Man kan inte släppa in tre såna mål i en SM-final. Vi ska vinna den här matchen, säger han till C More.

Nu talar statistiken för guld till Brynäs. Nio år i rad har nämligen vinnaren av finalmatch 3 av 7 vunnit SM-guld.

– Nu ska de hem till oss och vinna, och vi vet att vi är väldigt svårslagna där, säger Tommy Sjödin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.