Victor Söderström gjorde sitt första NHL-mål i karriären. Foto: Viaplay

Första NHL-målet för svenskbacken i natt

I tredje matchen kom första målet.

Victor Söderström, 20, hittade snyggt nätmaskorna i Arizonas segermatch över San José.

Första NHL-målet är alltid speciellt och är ett mål som spelarna i världens bästa liga kommer att minnas i resten av livet. Varför då inte passa på att göra det snyggt?

Kanske var det vad Victor Söderström tänkte när han i sin tredje match för Arizona gjorde sitt första NHL-mål när han kvitterade till 1-1 borta mot San José.

Det var fem minuter in i den andra perioden – efter att Erik Karlsson givit gästerna ledningen i den första – som Söderström hittade rätt.

Den 20-åriga svenskbacken fick pucken av landsmannen Oliver Ekman-Larsson på sin backposition, skottfintade bort en motståndare, avancerade med pucken och lyfte upp den i nättaket vid det bortre krysset.

Ett mycket snyggt mål av Söderström som bildade första backpar med Ekman-Larsson hela matchen.

– Det var ett väldigt speciellt ögonblick. Att få göra sitt första NHL-mål och att Oliver fick assisten var speciellt, säger Söderström.

Debutmål för unge forwarden

En annan som fick en oförglömlig kväll – men däremot inte med ett lika spektakulärt mål – var Arizonas tjeckiske forward, Jan Jeník, 20.

Han NHL-debuterade i natt och var den som fick sätta spiken i den berömda kistan med sitt 5-2-mål i öppen kasse. Mål direkt i debuten alltså för den unge tjecken.

Det blir dessvärre inget slutspel den här säsongen för Arizona. Det blev nämligen klart i natt då St Louis knep den sista slutspelsplatsen i West Division. Detta trots att man förlorade efter förlängning borta mot Vegas.

MER NHL: New York Rangers rasar mot NHL (05/05-21)