Jonas Fransson fick lämna JVM Foto: Bildbyrån

Franssons egna ord om regelbrottet: ”Mår dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

En redan skral uppsättning av den svenska truppen i junior-VM blev mindre när team manager Jonas Fransson bröt mot karantänsreglerna. Nu berättar han varför.

– Jag mår verkligen dåligt över detta, skriver han till Sportbladet.

Under onsdagskvällen kom beskedet att Sveriges team manager Jonas Fransson blir näste man att utebli från junior-VM, men inte på grund av coronasmitta.

För att mästerskapet ska kunna genomföras på ett smittsäkert sätt råder strikta regler om fyra dagars karantän efter ankomst, regler som Fransson bröt.

JVM i ishockey

Därför bröt han sin karantän

Varken tränare eller spelare får lämna hotellet i Edmonton, Kanada under den inledande karantänstiden. Ändå begav sig Fransson iväg på ett ärende – efter ett kvarglömt bagage.

– Sanningen är att jag har sedan två år en andningsmaskin som jag måste använda varje natt, jag har lovat mina barn detta. Yes, jag gjorde fel och bröt bubblan men med mitt läkarintyg åkte jag till flygplatsen för att hämta min sladd till maskinen. Jag mår verkligen dåligt över detta, skriver Jonas Fransson i ett sms till Sportbladet.

MER JVM: SVT:s karantändagbok från Kanada: 16 december

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet