• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Joel Mustonen vrålar ut sin glädje efter 4-0-målet. Foto: Bildbyrån

Frölunda en seger från SM-guldet – körde över Djurgården

Frölunda är en match från SM-guld. Inför ett kokande Scandinavium slog de Djurgården med övertygande 6-2. Nu har göteborgarna chansen att avgöra i Globen på torsdag.

– Vi gör en jättebra match. Vi spelar som vi ska, enkelt när vi ska och vågar när det går, säger Frölundas Simon Hjalmarsson till C More.

Mycket stod på spel i Göteborg när ett av finallagen skulle skaffa sig matchboll.

Frölunda tog, som så många gånger förr på hemmais den här säsongen, kommandot från start och pressade Djurgården.

Halvvägs in i den första perioden fick de utdelning genom lagkapten Joel Lundqvist, som för tredje hemmamatchen i rad nätade i numerärt överläge.

Reideborn utbytt

Powerplay skulle visa sig lyckosamt för Frölunda även i den andra perioden. Den var bara en minut gammal när Ryan Lasch utökade ledningen till 2-0. Bara en och en halv minut senare kom även 3-0 genom Joel Mustonen, och Frölunda hade kopplat ett jättegrepp om matchen.

Det skulle bli ännu bättre för hemmalaget, och ännu värre för Djurgården.

Tio minuter in i den andra perioden satte Jacob Peterson 4-0 när hans skott styrdes i mål via Djurgårdsspelare. Efter målet bytte Djurgården ut målvakten Adam Reideborn till förmån för Robin Jensen.

Två snabba reduceringar

Där och då såg allt hopp ut att vara ute för bortalaget, men två snabba reduceringar tidigt i period 3 skapade dramatik. Djurgården låg på för ett tredje mål, men kom inte närmare än så.

– Vi löser det också bra efter att de gör de två målen, säger Frölundas Simon Hjalmarsson till C More.

I stället drog Petteri Virtanen på sig 2+2 och i det efterföljande powerplayet gjorde Samuel Fagebo matchavgörande 5-2.

– Vi gör en jättebra match. Vi spelar som vi ska, enkelt när vi ska och vågar när det går.

I öppen kasse satte sedan Max Friberg 6-2.

”Står väldigt mycket still”

Vinsten är Frölundas 16:e raka hemmaseger och de är nu endast en seger från SM-guld. På torsdag spelas nästa match, i Globen i Stockholm.

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson var inte alls nöjd med sitt lags prestation – han menade att laget gav bort den här matchen.

– Vi står väldigt mycket still. Vi går inte, därför blir det som det blir, säger Robert Ohlsson.

– I sista perioden fick vi de målen, jag tycker inte det är vi som steppar upp. Det blev också väldigt mycket en och en, fortsätter Ohlsson.