Ryan Laschs två mål skickade Frölunda vidare

Ryan Laschs två mål skickade Frölunda vidare till kvartsfinal i CHL då de besegrade Lugano med 5-4.

– Spelmässigt är jag inte nöjd med matchen, men det är en styrka att vinna, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT Sport.

Det blev en svängig och dramatisk returmatch mellan Frölunda och Lugano i CHL:s åttondelsfinaler. Frölunda hade med sig 1-1 från bortamötet med schweiziska Lugano inför kvällens retur i Frölundaborg.

Med knappt tre minuter kvar satte Ryan Lasch sitt andra mål för kvällen fram till 5-4, efter en snygg passning av Rhett Rakshani i slottet.

Frölunda hade fått en drömstart genom Jonathan Sigalets mål efter 50 sekunder. Men schweizarna kom tillbaka och två mål av Alessio Bertaggio och ett av Jani Lajunen gav Lugano en 3-1 ledning, vilket tvingade Roger Rönnberg att ta en timeout i mitten av den andra perioden. Kort därefter reducerade Ryan Lasch fram till 2-3, i spel fem mot tre.

Fagemo kvitterade

Efter att Samuel Fagemo placerat in 4-4 i mitten av den tredje perioden var matchen på väg mot förlängning, innan Ryan Lasch gjorde sitt andra mål och fastställde slutresultatet till 5-4.

– Inte vår bästa match. Glad att vi har energi i tredje och kan reda ut situationen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT Sport.

– Spelmässigt är jag inte nöjd med matchen, men det är en styrka att vinna fortsätter han.

Trots en utvisning på Rhett Rakshani och stor schweizisk press i slutet lyckades Frölunda hålla undan, vinna och ta sig vidare till kvartsfinal.