Frölunda-jubel. Foto: Bildbyrån

Frölunda kopplar greppet om finalplatsen

Frölunda kopplar greppet om semifinalserien mot Luleå. Tack vare många missade chanser från gästerna från Norrbotten kunde Frölunda ta en bekväm hemmaseger med 3–0 inför ett utsålt Scandinavium.

Det blev ett flygande start på den fjärde semifinalmötet mellan Frölunda och Luleå. De båda lagen mäktade med tio skott de första fem minuterna och efter sju kom det första målet.

Rhett Rakhshani satte sitt fjärde mål i årets slutspel med ett avigt skott vid bortre stolpen efter pass från Jacob Moverare bakom Lule-kassen.

Samuel Fagemo utökade hemmalagets ledning och spräckte sin måltorka i med tio sekunder kvar av lagets andra powerplay.

– Det var skönt och en lättnad! Nu är det bara att köra på och njuta av detta. Vi har bra boxplay och bra powerplay, vi ska fortsätta skjuta och ha bra snurr i anfallszon och bra försvarsspel så ska det nog gå bra, sade Fagemo om målet till C More

Luleå pressade på febrilt för en reducering men hittade aldrig nätet bakom Johan Mattsson. Med fem minuter kvar tog Thomas Berglund ut målvakt Lassinanti för förhoppningsvis kunna mäkta med samma upphämtning som i match ett men det blev i stället Jacob Moverare som kunde fastställa slutresultatet 3–0 i tom kasse.

Frölunda leder semifinalserien med 3–1 och har matchpuck inför nästa möte.