Matchboll för Djurgården efter seger

Djurgården drygade till 3-1 i matcher i semifinalserien, efter att ha vunnit med 3-1 mot Färjestad i kväll.

– Otroligt skönt, säger Djurgårdens Mattias Guter till C More.

Sex minuter in den tredje perioden kom det avgörande 3-0-målet mellan Djurgården och Färjestad. Djurgårdsbacken Robin Norell liggandes nickat fram pucken till Daniel Brodin som inte gjorde något misstag. Färjestad reducerade till 1-3 genom Mikael Johansson. Värmlänningarna hade också en puck inne till 2-3, men det dömdes bort efter videogranskning.

– Otroligt skönt. Vi kommer ut hårt och visar att vi vill vinna, vilket bär frukt genom hela matchen, säger Guter till C More.

Djurgården, utan kaptenen Jacob Josefson hade tidigare under matchen tagit ledningen efter drygt åtta minuters spel av matchen. Efter en snabb spelvändning och passningsspel hittade pucken fram till Sebastian Strandberg som rakade in pucken i det öppna nätet.

Kort därefter var det ytterst nära att det blev 2-0 när Mattias Guter fintade bort två Färjestadsförsvare, men Markus Svensson räddade avslutet.

Med knappt tre minuter kvar av den första perioden kom 2-0. En enhandsdragning av Axel Jonsson Fjällby gav honom fritt spelrum i den offensiva zonen. Jonsson Fjällby kunde sedan friställa Guter som prickade in tvåan.

Djurgården har nu chansen att avgöra matchserien i Karlstad på söndag.