Frölunda vann SHL-premiär mot topptippat Dif

Publicerad

Djurgården ses av många som en utmanare till SM-guldet – men det blev omgående förlust i SHL.
Frölunda vann välförtjänt – 2–1.
– Så här vi vill att året ska se ut, säger Frölundas Joel Lundqvist till C More.

En händelserik tillställning i ett kokande Scandinavium förblev mållös i 43 minuter.

Det krävdes en slumpmässig styrning på en skottäckande försvarare för att dödläget skulle brytas. Frölundas Patrik Carlsson avlossade från blålinjen och fick se pucken ta vägen in i målet via en liggande Djurgårdare.

Tio minuter senare fick Indians-backen Jonathan Sigalet taket att lyfta i den gamla Göteborgsarenan när han direktsköt 2–0 från nära håll. Passningen från Max Friberg i två mot ett-läget var delikat.

Bemström spräckte nollan till slut

Frölunda var bara 46 sekunder från att nolla nollan. Emil Bemström – nyförvärv från Leksand – blev Djurgårdens första målskytt för säsongen när han prickade in reduceringen i slutminuten.

– Känslan defensivt är bra mycket bättre nu än motsvarande tid förra året, säger Joel Lundqvist till C More.

De två första perioderna kan sammanfattas med att Djurgården första på poäng (och skottstatistiken med 17–7) medan Frölunda var det något bättre laget i andra akten. Hemmalaget tog över så pass kraftigt att de vitklädda stockholmarna tvingades ta timeout halvvägs in i drabbningen.

Djurgårdens tränare var ändå inte helt missnöjd.

– Surt. Jag tycker vi gör en ganska bra förstadel i en och en halv period. Men sen när vi får fyra minuter powerplay (sju minuter in i andra) svängde tyvärr matchen. Vi skulle ha gjort det bättre i den spelformen, säger Robert Ohlsson till C More.

SHL
Frölunda HC logo

Frölunda HC

2 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

0-0, 0-0, 2-1
Scandinavium, Göteborg
Publik: 10314

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer