Frölunda vann SHL-premiär mot topptippat Dif

Djurgården ses av många som en utmanare till SM-guldet – men det blev omgående förlust i SHL.

Frölunda vann välförtjänt – 2–1.

– Så här vi vill att året ska se ut, säger Frölundas Joel Lundqvist till C More.

En händelserik tillställning i ett kokande Scandinavium förblev mållös i 43 minuter.

Det krävdes en slumpmässig styrning på en skottäckande försvarare för att dödläget skulle brytas. Frölundas Patrik Carlsson avlossade från blålinjen och fick se pucken ta vägen in i målet via en liggande Djurgårdare.

Tio minuter senare fick Indians-backen Jonathan Sigalet taket att lyfta i den gamla Göteborgsarenan när han direktsköt 2–0 från nära håll. Passningen från Max Friberg i två mot ett-läget var delikat.

Bemström spräckte nollan till slut

Frölunda var bara 46 sekunder från att nolla nollan. Emil Bemström – nyförvärv från Leksand – blev Djurgårdens första målskytt för säsongen när han prickade in reduceringen i slutminuten.

– Känslan defensivt är bra mycket bättre nu än motsvarande tid förra året, säger Joel Lundqvist till C More.

De två första perioderna kan sammanfattas med att Djurgården första på poäng (och skottstatistiken med 17–7) medan Frölunda var det något bättre laget i andra akten. Hemmalaget tog över så pass kraftigt att de vitklädda stockholmarna tvingades ta timeout halvvägs in i drabbningen.

Djurgårdens tränare var ändå inte helt missnöjd.

– Surt. Jag tycker vi gör en ganska bra förstadel i en och en halv period. Men sen när vi får fyra minuter powerplay (sju minuter in i andra) svängde tyvärr matchen. Vi skulle ha gjort det bättre i den spelformen, säger Robert Ohlsson till C More.