Trots drömstart – Timrås comeback slutade med förlust

Trots en drömstart blev det en tuff comeback för Timrå i SHL.

Linköping kunde ganska enkelt vända och vinna med 4–1 (2–1, 1–0, 1–0) på hemmaplan i premiären mot nykomlingen.

– Det är närmare än vad siffrorna visar, säger Timrås målvaktsförvärv Niklas Svedberg till SVT Sport.

Efter fem år i hockeyallsvenskan är Timrå tillbaka i SHL. Och det talangfulla laget visade upp fart och bra anfallsspel till att börja med.

Sebastian Collberg gjorde premiärmålet efter sex minuter, mycket elegant i friläge då han lurade bort Linköpings målvakt Jonas Gustavsson rejält:

– Såg att målvakten gått ut väldigt långt, så jag lyckades den här gången, sa Sebastian Collberg till CMore. Vi vet, vi har kollat in målvakten tidigare, han går ute rejält mot skytten, och nu funkade det.

Men Timrås fina start räckte inte. Hemmalaget tog över ganska snart och hade sedan övertaget resten av matchen. Nye målvakten Niklas Svedberg i Timrå startade matchen bra med ett par rikitgt fina räddningar, men hade ingen chans när Linköpings Adam Brodecki, ny från Växjö, slog in 1–1 från nära håll, och verkligen inte när Nick Sörensen klippte in 2–1 på suveränt förarbete av Filip Karlsson.

18-årige jättetalangen Johan Södergran gjorde 3–1, hans första i SHL, i power play i den andra perioden:

– Jag fick en bra passning i mitten och hade lite tid, så jag försökte skjuta högt och det lyckades med det, sa Johan Södergran.

Timrå hade en reducering inne när Jeremy Boyce styrde in ett högt skott, men målet dömdes bort för hög klubba efter videogranskning.

I Timrås slutforcering fick Linköpings målvakt Jonas Gustavsson revansch på Sebastian Collberg då han fick ut sitt benskydd när Collberg fintat bort honom och skulle slå in 2–3 i tom bur.

I stället kunde Nick Sörensen slå in sitt andra mål till 4–1 i tom bur och avgöra matchen definitivt.