Frölunda nollade Linköping

Svenska mästarna låg efter två omgångar på noll poäng, men mot Linköping så vaknade både offensiven och defensiven på rätt sida när Göteborgslaget vann med 4-0.

– Vi skapar mer offensivt än vad vi har gjort de två inledande matcherna, säger Joel Lundqvist till C More.

I en jämn förstaperiod skulle det till slarv för att nollan skulle spräckas. I en situation nära mål från en dålig vinkel lyckades Rhett Rakhshani vinna puck efter en miss i Linköping-försvaret. Han hittade sedan en liten lucka bakom Jacob Johansson i målet.

Frölunda skulle även hinna göra 2-0 innan perioden var slut. I powerplay antog sig Rakhshani en annan roll, och spelade fram till Simon Hjalmarsson som slog till med ett direkskott från högerkanten.

I den andra perioden var det en helt annan matchbild, och Frölunda visade varför de inför säsongen var topptippat. Och det tog inte heller lång tid innan utdelningen kom. Redan efter drygt en minut lyckades Jacob Peterson sätta 3-0 till Frölunda. Hemmalaget gick sedan för ett fjärde mål, men det skulle dröja tills den tredje perioden innan Viktor Ekbom kunde fastställa slutresultatet 4-0 med tre och en halv minut kvar.

Segern var Frölundas första för säsongen och laget tog även sina första poäng. Trots segern och 4-0 var Frölundas kapten Joel Lundqvist ändå inte helt nöjd med spelet men medger ändå att det var ett steg i rätt riktning.

– Det är bra mycket bättre än de inledande två i varje fall, säger han till C More.