Frölunda vann hemma mot serievinnaren Växjö. Foto: Bildbyrån

Frölunda hade chansen att säkra sjundeplatsen i SHL vid seger mot Växjö.

Och så blev det.

Göteborgarna vann med 2-1 och kan börja ladda för åttondelsfinal.

Växjö säkrade seriesegern redan i förra omgången och hade därför inget att spela för.

På det hela taget kändes matchen avslagen och kampmomenten lös med sin frånvaro. Inte konstigt kanske då inget av lagen ville riskera att dra på sig några skador inför slutspelet.

Mål på straff

Frölunda tog initiativet tidigt i matchen men första målet skulle dröja till slutet av perioden då Jan Mursak drogs ner precis när han skulle avsluta mot Fasth i Växjömålet. Straff blåstes.

Theodor Niederbach fick chansen att lägga straffslaget och gjorde inga misstag utan kunde snyggt lägga in 1-0 bakom Fasth.

– Helt okej från vår sida. Det är bra när vi får långa anfall på dem, men samtidigt måste vi vara med på deras spelvändningar, säger målskytten Theodor Niederbach till C More.

Växjö tog över allt mer av spelet i andra perioden och skapade även fler chanser än hemmalaget, men man lyckades inte hitta nätet bakom Johan Mattsson.

I stället fick bortalaget se Anders Grönlund göra 2-0 till Frölunda i powerplay.

2-0 blev också resultatet när lagen gick in periodvila.

Växjö dominanta

I tredje perioden blev det mer eller mindre bara Växjö. Smålänningar låg från start och lyckades även få till en snabb reducering genom Andrew Calof.

Växjö fortsatte att äga den tredje perioden vid ett tillfälle ledde man skotten i perioden med 14-0 (till slut 18-1 i perioden) – men något mer mål hade de inte lyckats göra.

Med en och en halv minut kvar tog bortalaget ut målvakten i jakt på en kvittering, men trots att Frölunda drog på sig en utvisning förblev siffrorna 2-1 till hemmalaget.

Därmed säkrade Frölunda sjundeplatsen och kommer med största sannolikhet få möta Djurgården i åttondelsfinal.