Foto: TT

Wennberg matchvinnare för Florida

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Wennberg satte det avgörande målet när Florida besegrade Detroit med 3-2.

– Det är härlig känsla så klart, säger han.

Det avgörande målet var något av en uppvisning, där Alexander Wennberg, Frank Vatrano och Gustav Forsling visade upp fint passningssamarbete.

Det tjusiga förarbetet avslutades med ett direktskott av 26-åringen som gick in strax under ribban.

Saknar stjärnor

Målet innebar vinst med 3-2 för hemmalaget.

– Jag såg inte själv att den gick in, säger Wennberg vid presskonferensen efter matchen.

– Det tog någon sekund att reagera på det. Det är en härlig känsla, när du ser spelarna leende komma ut från bänken.

Florida fick spela utan centrarna Vinnie Hinostroza och Aleksander Barkov.

– De är så klart stjärnspelare, men vi har fortfarande ett väldigt bra lag. Även om vi saknar dem så fortsätter vi att spela vårt spel. Vi har flera (andra) riktigt bra spelare som kan göra skillnad, och vi har bra målvaktsspel. Det är som det är, man kan inte göra mycket åt skador, det är bara att fortsätta att spela, säger Wennberg.

”Inte alltid snyggt”

Florida låg under mot Detroit i både första och tredje perioden, men lyckades båda gångerna kvittera.

– Det kommer så klart inte alltid vara snyggt och det kommer inte alltid gå vägen, men om vi fortsätter att jobba och göra vårt så kommer vi att belönas, och nu får vi med oss två poäng, och det är stort, säger Wennberg.

Wennberg var inte den ende svensken som fick göra mål i förlängningsperioden. Mika Zibanejad visar fortsatt fin poängform och satte det avgörande 3-2-målet när New York Rangers besegrade Buffalo.

Räddad av målvakten

Buffalo har haft en bedrövlig säsong, men kände viss medvind efter att ha brutit en 18 matcher lång förlustsvit natten mot skärtorsdagen. Den energin tog laget med sig in i första perioden.

Men sedan brakade det samman. Buffalo lyckades bara få två skott på mål i andra, mot Rangers 15. Tredje perioden var skottsiffrorna 21–8. Att Rangers bara lyckades sätta två mål kan Buffalo tacka målvakten Dustin Tokarski för, han höll laget kvar i matchen med 44 räddade skott,

– Matchen rann i väg från oss lite i andra perioden, det är svårt att säga vad vi specifikt gjorde, men vi tappade lite från vår matchplan, det vi gjorde bra i första, säger Rasmus Asplund, som gjorde matchens första mål för Buffalo.

Med fyra sekunder kvar av ordinarie matchtid lyckades Buffalo till och med få in ett kvitteringsmål, och räddade därmed en poäng.

KLIPP: SVT sänder dokumentär om Sven Tumba (31 mars 2021)

NHL

Florida Panthers logo

Florida Panthers

3 - 2

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

1-1, 0-0, 1-1, 1-0
BB&T Center, Sunrise, FL
Publik: 4359

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.