Deppigt i Frölunda efter mötet med Brynäs. Foto: Bildbyrån.

Frölundas hemmamöte mot Leksand senarelagd

Uppdaterad
Publicerad

Kvällens match mellan Frölunda och Leksand blir senarelagd.

Anledningen är att gästernas flyg är trasigt.

– Det blir inga normala förberedelser, säger klubbens lagledare Christer Siik till SVT Sport.

SHL-jumbon Leksand gästar i kväll Frölunda i Scandinavium. Bortalaget saknar inte mindre än sju spelare till mötet med Göteborgarna.

Som om inte det vore nog har laget stött på patrull på vägen neråt i landet.

På grund av ett trasigt flygplan är de försenade. Det plan som Leksand chartrat för sin resa till Göteborg har behövt flyga från Jönköping till Arlanda för byte av en del. Därav kommer de att lämna Borlänge först 16.35. I ett pressmeddelande meddelar Frölunda att matchen är senarelagd från 19.00 till 19.30.

Senarelagd 30 minuter

När SVT Sport talade med klubbens lagledare Christer Siik vid 15.45-tiden stod planet fortfarande uppe i Stockholm. 

– Det är någon teknisk del som ska bytas och beräknas landa här strax efter halv fem, säger han.

Hur påverkar det er?

– Påverkar och påverkar... Det blir inga normala förberedelser, men det kan vara bra att få åka och bara gå rakt in och spela. Det finns lag som har gjort det bra förr. Vi kan inte påverka det här. 

Leksand skulle ha lyft strax innan klockan 15 under tisdagseftermiddagen, men har fått döda tid på flygplatsen i Borlänge.

– Spelarna vilar, käkar och tar det lugnt. 

Hinner ni till 19.30?

– Jättesvårt att säga. Vi landar mitt i rusningstrafiken och från det att första man satt foten i Scandinavium har vi 60 minuter på oss till nedsläpp. Men det är inga bekymmer. Vi byter om på 20 minuter och värmer på 20 och sen är vi redo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.