Nedstängd verksamhet även i Västerås. Foto: Bildbyrån

Full smittspridning i BIK Karlskoga – Västerås IK också drabbat

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga spelare kring A-laget i BIK Karlskoga sitter i karantän tills vidare. Detta efter att tretton personer i och kring laget har konstaterats positiva med covid-19. Nu följer Västerås, som nyligen mötte Karlskoga i en träningsmatch, efter och stänger ner verksamheten.

Under måndagen meddelade hockeyklubben BIK Karlskoga att en spelare smittats med covid-19 och att all verksamhet för A-laget tills vidare ställs in. Vidare meddelade man att övriga spelare i laget testades för covid-19 under söndagen.

13 personer smittade

På tisdagsförmiddagen kom beskedet att det råder stor smittspridning i BIK Karlskoga.

Corona och idrott

– 13 av 30 testade i och runt A-laget har testat positivt. De sitter nu isolerade, men också de som testat negativt är isolerade hemma i väntan på ett nytt test på onsdag, säger Torsten Yngveson, klubbchef i BIK Karlskoga.

Västerås IK, som mötte Karlskoga en  träningsmatch i fredags, har inga bekräftade covidfall men tar ansvar och stänger ner verksamheten.

– Fyra spelare har känt sig hängiga och testats i dag. Svar väntas inom någon dag. Vi har stängt ner all verksamhet kring A-laget resten av veckan och följer råd från smittskyddsenheten Västmanland. Det finns viktigare saker än hockey, säger sportchefen Patrik Zetterberg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet