Johan Garpenlöv. Foto: Bildbyrån

Garpenlöv: ”Förstår att man blir ifrågasatt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har bara vunnit en match i ishockey-VM hittills och med tre gruppspelsmatcher kvar att spela är förbundskapten Johan Garpenlöv en pressad man.

– Jag har stor del i det här naturligtvis. Jag är ytterst ansvarig, säger han på en digital presskonferens.

Johan Garpenlöv gör sitt första världsmästarskap som förbundskapten för Tre Kronor och hittills har det varit ett misslyckande. Nu måste man vinna tre raka matcher för att ha möjligheten att ens ta sig till slutspel.

– Jag tar på mig massor. Jag är ytterst ansvarig. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Jag tar på mig massor naturligtvis. Vi jobbar likadant nu som under säsongen så det är ingen skillnad, men vi har inte fått resultaten. Jag förstår att man blir ifrågasatt, säger han men lägger även till att han känner spelarnas förtroende.

Ishockey-VM

Sverige är nu även beroende av gynnsamma resultat i andra matcher.

– Det är klart man hellre haft ödet i egna händer. Det vi kan göra är att fokusera på en match i taget, vinna och gå vidare.

Med tanke på hur många skrällar det har varit under VM i Riga så har Garpenlöv respekt för dagens motståndare, Storbritannien.

– I det här VM:et har små nationer fällt stora nationer. Är Storbritannien bättre än oss på papper? Nej. Men vi måste få ihop grejerna på isen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet