• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Förbundskaptenen Johan Garpenlöv och Tre Kronor är pressat att vinna mot Schweiz för att ha chans på kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Garpenlöv: ”Förstår vad vi satt oss i för situation”

Uppdaterad
Publicerad

Efter två svidande nederlag mot Danmark och Belarus har Tre Kronor satt sig i ett prekärt läge för att nå kvartsfinal i VM.

– Vi förstår alla vad vi satt oss i för situation. Vi vet att de här matcherna som är kvar handlar om att vinna, säger svenske förbundskaptenen Johan Garpenlöv till SVT Sport inför matchen mot Schweiz.

Tre Kronor är pressat, och riskerar att missa kvartsfinal efter de två inledande förlusterna mot Danmark och Belarus.

Och det blir inte lättare ikväll när hittills obesegrade Schweiz står för motståndet.

Ishockey-VM

– Det krävs att vi gör vår bästa match i turneringen. Vi möter ett väldigt bra lag. De spelar snabbt. Har bra forwards och jobbar hårt. Vi måste möta de här sakerna som de gör och göra det minst lika bra eller bättre, säger Johan Garpenlöv till SVT Sport.

”Inte mycket träningar att jobba med”

Och hur ska man då Tre Kronor göra sin bästa match i turneringen?

– Själva spelidén ser vi inga stora problem med. Det handlar mer om utförandet. Vi måste ta oss in på insidan, ha spelare framför mål och vinna närkamper. Det är den typen av signaler som vi har sänt till killarna, säger Johan Garpenlöv.

Tiden är dock knapp för att hinna bryta den negativa trenden.

– Vi försöker leta kemi i kedjorna, backparen och powerplay. Vi har inte mycket träningar att jobba med. Det handlar om att sätta ihop folk och känna trygghet. Jag tycker ändå att vi blir bättre för varje dag. I första matchen var vi inte bra. Vi gjorde en bra match mot Belarus, men pucken ville inte in, säger han vidare.

Matchen mot Schweiz sänds direkt i SVT med start i SVT2 och Play 19.15.

KLIPP: Carl Klingberg skadad – missar resten av VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet