Frölundas Lucas Raymond är en av spelare i svenska JVM-truppen. Foto: Bildbyrån

Glädjebeskedet: Alla i JVM-truppen har testats negativt

Uppdaterad
Publicerad

Juniorkronorna kan andas ut. Alla spelare och ledare har testats negativt inför avresan till JVM i Edmonton.

– Alla är friska och kan åka med till Kanada, säger Johan Stark, Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare.

På söndag lyfter planet mot Edmonton. 25 spelare får chansen att åka med och truppen ska därmed bantas med 7 spelare från de nuvarande 32 som befinner sig i bubblan i Sundsvall.

Den svenska truppen har drabbats hårt av covid-19 där fyra spelare och fyra ledare (däribland förbundskapten Tomas Montén) testats positivt för viruset och därmed stoppas från att åka med laget till Kanada.

JVM i ishockey

Sista testet

I går genomförde de svenska spelarna och ledarna, som befinner sig i Sundsvall, ett tredje PCR-test och i dag kom beskedet att alla testsvar var negativa.

– De sista testresultaten visade att alla spelare och ledare som befinner sig i Sundsvall är friska och kan åka med till Kanada, säger Johan Stark i ett pressmeddelande.

I dag kom också beskedet att Juniorkronorna kommer ledas av Joel Rönnmark tillsammans med Anders Eriksén och Jason Pietrzykowski under mästerskapet i Kanada, som avgörs mellan den 25 december och 5 januari.

Fakta: JVM 2021

Sveriges gruppspelsmatcher: Tjeckien 26 december (20.00 svensk tid), Österrike 29 december (24.00), Ryssland 31 december (03.30), USA 1 januari (03.30).

Regerande mästare: Kanada.

Sveriges uppladdning:

12 december: Truppen skalas ned till 25 spelare, 22 utespelare och 3 målvakter.

13 december: Avresa till Kanada.

21 december: Sverige spelar träningsmatch mot Kanada.

22 december (natt mot 23:e): Träningsmatch, Sverige–Schweiz.

26 december: Svensk JVM-premiär mot Tjeckien i Edmonton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet