Ronnie Glysing, ordförande i Hockeyettan, avgår med omedelbar verkan. Foto: Bildbyrån

Glysing om avgången: ”Det handlar om personangrepp”

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyettans ordförande, Ronnie Glysing, avgår med omedelbar verkan – innan ligans extra insatta årsmöte. 21 klubbar har samarbetat för att rösta bort honom.

– Anledningen är att jag anser att det är bäst för Hockeyettan och dess medlemmar. De negativa skriverierna och personangreppen, inte bara skadar mig utan det skadar även ligan, säger Glysing till SVT Sport.

Ronnie Glysing, den kritiserade ordföranden i hockeyettan, avgår bara dagar före det extra insatta årsmötet i ligan. Aftonbladet var först med att rapportera om detta.

Han bekräftar avgången för SVT Sport.

– Anledningen är att jag anser att det är bäst för hockeyettan och dess medlemmar. De negativa skriverierna och personangreppen, inte bara skadar mig utan det skadar även ligan och alla våra samarbetspartners och svensk ishockey. Det vill jag inte fortsatt medverka till, säger han.

Hockeyettan har haft interna stridigheter som har handlat om att Boden och Karlskrona inte accepterat tv-avtalet. 21 klubbar gick ihop för att få ett ordförandebyte. Detta skulle ske på årsmötet.

– Styrlesen och jag är väldigt överens och har en väldigt bra dialog. Det har aldrig varit några motsättningar inom styrelsen. De tycker att beslutet om avgång är tråkigt men de förstår situationen, säger han till SVT Sport.

Du har varit med och bland annat tagit fram ett samarbete med ATG. Vad händer med det partnerskapet nu?

– Det samarbetet ligger fast i avtalsform. Det är något jag är stolt över. Det är medlemmarna också glada för, säger Glysing.

KLIPP: Om kaoset i hockeyettan (Arkiv: 21 okt, 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.