Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nicole Jackson är en av blott två spelare kvar i Göteborg sedan förra säsongen. Foto: Bildbyrån.

Göteborg HC siktar mot SDHL-slutspel – bara två spelare kvar från ifjol

Uppdaterad
Publicerad

Jumbo i SDHL fem år i rad – och totalt kaos i klubben förra säsongen.

Med bara två spelare kvar från ifjol siktar Göteborg HC mot SDHL-slutspelet i år.

– Vi har förhoppningar om att det här ska bli en genombrottssäsong för oss, säger sportchefen Mikael Gabrielsson till SVT Sport.

Göteborg vann inte en enda match och släppte in hela 186 mål under en miserabel fjolårssäsong med bråk och spelarflykt.

Brittiska målvakten Nicole Jackson är den enda, tillsammans med tjeckiska backen Klara Seroiszkova, som är kvar i truppen. Hon berättar om en mentalt jobbig fjolårssäsong.

– Det var som en berg-o-dal-bana. Att gå igenom en hel säsong utan en enda vinst är väldigt svårt. Men man tar med det lilla positiva man kan och det är ingen mening att älta det gamla som inte gick rätt, säger hon till SVT Sport.

Varför är du kvar?

– Jag har varit i Göteborg så länge och det är svårt att lämna något där jag ser bra saker ibland. Visst, där har varit några hinder i vägen som gjort att man tvivlat ibland, men jag älskar att spela hockey, Göteborg och SDHL.

Från ledningens håll kallar man årets säsong för ett omtag, och målet är inställt på slutspel och att lyckas etablera sig på allvar i ligan.

– Vi har varit tvungna att ta ett stort grepp runt det här och internt gått igenom hur vi hittar spelare som matchar våra förutsättningar. Det är ett lag med bra inställning och kommunikation, där alla tar ansvar. Alla komponenter talar för att gruppen orkar driva det framåt. Vi har också kompetenser på spelare som vi kanske inte haft historiskt, säger sportchefen Mikael Gabrielsson.

Finns det någon oro att det inte håller?

– Vi stänger dörrar och vill framåt. Men vi är alla människor, det finns alltid en känsla av ”gör vi rätt?”. Men vi måste tro på det vi har satt oss för nu.

Både fjolårssäsongen och resten av åren som jumbo har satt sina spår – det är inte helt lätt att locka svenska spelare. Men bland årets många nyförvärv finns tro på det helt nya och till största delen utländska lagbygget.

– Det är nya spelare, ledare och spelsystem och finns inte många länkar från förra säsongen till denna. Vi fokuserar på att skapa en mer positiv kultur, säger kanadensiska målvakten Loryn Porter.

Premiäromgången i SDHL spelas under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.