Så ser du TV-pucken

Uppdaterad
Publicerad

Dags igen för TV-pucken, för 61:a gången och i år är flickor med för första gången efter att flickturneringen Stålbucklan lagts ned.
–Det är positivt att flickorna nu också är med i TV-pucken. Det tror jag ökar intresset för att fler väljer att fortsätta spela och de som tittar kanske vill börja spela, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

– TV-pucken är en rolig turnering med hög status och det ska bli kul att följa helgens slutspel, säger Jonas Andersson.

Slutspelet avgörs i Leksand medan medaljmatcherna spelas i Falun. Dalarna har kvalat in till kvartsfinal både på pojk- och flicksidan så kanske att det kan locka lite extra publik.

”Hockey-Sverige mår bra”

– Lite överraskande att fjolårssegraren Göteborg och Stockholm Syd åkt ut, säger Jonas. Kul att fler ”nya” distrikt gått vidare, det visar att hockey-Sverige mår bra, säger Jonas.

Av fjolårets åtta kvartsfinaldistrikt är endast tre kvar, Gästrikland, Småland och Stockholm Nord.

Ett distrikt som överraskat positivt på SVT-experten är Södermanland som inte har varit framme så här långt i turneringen på flera år.

– Två spelare i Södermanland som det ska bli extra intressant att se är Noah Östlund och Jonathan Lekkerimäki, säger Jonas Andersson.

Dubbla kvartsfinaler för Södermanland

Södermanland är i kvartsfinal även bland flickorna och i laget finns flera spelare som var med och vann den sista Stålbucklan i vintras.

Jonas Andersson har spelat TV-pucken för Stockholm. Han blev bänkad i semifinalen.

– Det var det bästa som kunde mig för då visste jag att jag var tvungen att träna ännu mer och hårdare, säger Jonas.

Årets turnering består av spelare födda 2004 eller senare.

Matcherna kommenteras av Chris Härenstam tillsammans med experterna Jonas Andersson och Maria Rooth. Programledare är Dusan Umicevic.

Sändningstider och spelschema

Visa

Torsdag SVT1/SVTplay kl. 11.30. Kvartsfinaler pojkar: kl. 11.40 Gästrikland-Södermanland, kl. 13.25 Östergötland-Norrbotten, kl. 15.10 Ångermanland-Stockholm Nord och kl. 16.55 Småland-Dalarna. (Leksand)

Fredag SVT1/SVTplay kl. 10.50. Kvartsfinaler flickor: Stockholm-Örebro, Dalarna-Västergötland/Bohuslän/Dalsland, Småland-Östergötland och Södermanland-Ångermanland. (Leksand)

Lördag SVT1/SVTplay kl. 9.50. Semifinaler (Leksand)

Söndag SVT1/SVTplay kl. 8.50. Bronsmatcher (Falun). Kl. 13.50 Finaler (Falun)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer