Färjestads Jonas Holös och Milan Gulas jublar efter Gulas avgörande 4-3 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och MODO den 3 oktober 2015 i Karlstad.Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRÅN Foto: Färjestads Jonas Holös och Milan Gulas jublar efter Gulas avgörande 4-3 mål under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och MODO den 3 oktober 2015 i Karlstad.Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRÅN

Gulas matchhjälte för Färjestad

Färjestad såg ut att gå mot första förlusten på hemmaplan när Modo kom på besök. Men Milan Gulas ville annorlunda. Han kvitterade i slutminuten och prickade in 4-3 i förlängningen när Färjestad vände och vann.

Stärkta av 5-0-segern hemma mot HV71 i torsdags tog Modo kommandot på bortaplan mot Färjestad. Modo skapade mest och bäst mot ett sömnigt hemmaförsvar. Färjestadsmålvakten Justin Pogge sattes i arbete och 15.01 in i första perioden tvingades han kapitulera. Victor Olofsson snappade upp pucken i egen zon, hittade elegant Bill Thomas, som kallt prickade in 0-1.

Färjestad lyckades inte förändra matchbilden efter periodvilan. Modo fortsatte med sitt snabba anfallsspel och lyckades samtidigt utan större problem avvärja ovanligt lama attacker från Färjestad. 0-2 gjorde Victor Olofsson, frispelad av Kyle Wilson. Gästerna fick också hemmapubliken att börja misströsta när Emil Djuse slog in 0-3 efter 11.15 i mittenperioden.

En snabb reducering från backen Tomas Skogs gav Färjestad en energikick och hemmalaget fick bättre fart under skridskorna. Men närmare än en stolpträff från Milan Gulas kom inte hemmalaget inför slutperioden.

När så Dennis Persson hamnade i utvisningsbåset fick Färjestad en flygande start på tredje perioden. Skottvillige backen Sebastian Erixon dundrade in 2-3 efter 4.32. Jakten på kvittering blev intensiv, men lät dröja på sig ända till slutminuten. I spel sex mot fem prickade Milan Gulas in 3-3 med 50 sekunder kvar att spela. Sedan tog det bara 35 sekunder av förlängningen innan Gulas slog till igen.