Johan Larsson. Foto: Bildbyrån

Guldhjälten återvänder till Brynäs: ”Kommer hem för att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Han har spenderat de senaste tio säsongerna i NHL.

Nu är Johan Larsson klar för en återkomst i Brynäs.

– Jag kommer hem för att vinna, säger 30-åringen till Brynäs hemsida.

Senast han spelade i Brynäs blev det ett SM-guld. Nu är Johan Larsson tillbaka i föreningen efter tio år i NHL-klubbar som Minnesota Wild, Buffalo Sabres, Washington Capitals och Arizona Coyotes.

– Larsson behöver ingen närmare presentation för Brynäsfansen. En riktig vinnarskalle som inte minst visar sig i de SM-guld han vunnit med Brynäs J18, J20 samt i SHL. Eller för delen VM-gulden med Småkronorna och Tre Kronor, säger Brynäs sportchef Johan Alcén till klubbens hemsida.

Under sin senaste säsong i SHL, guldsäsongen 2011/12, producerade Larsson 36 (12+24) poäng på 49 grundseriematcher samt 9 (2+7) poäng på 16 slutspelsmatcher.

– Jag har bara goda minnen från tiden när jag var här senast och återvänder nu med ett stort leende. Vi har fått ihop ett starkt lag och jag tror verkligen att vi kan nå långt. Jag kommer hem för att vinna, säger Larsson som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/2025.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.