Oscar Alsenfelt lämnar platsen mellan stolparna och blir sportchef över SDHL. Foto: Bildbyrån

Oscar Alsenfelt avslutar karriären – blir sportchef för SDHL

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten Oscar Alsenfelt avslutar sin hockeykarriär.

I stället blir 35-åringen ny sportchef för SDHL.

– Vi båda är på en tillväxtkurva där vi kommer kunna dra nytta av varandra, säger Alsenfelt.

I våras blev det klart att målvakten Oscar Alsenfelt inte skulle ingå i Malmö Redhawks trupp till den stundande säsongen. Därför valde han att avsluta sin spelarkarriär.

– Att fortsätta vara ishockeyspelare någon annanstans än i Redhawks tröja var aldrig aktuellt. Det var där jag skulle avsluta. I den perfekta av världar hade jag gjort det på mina egna villkor, tillsammans med alla er där ute. Men den här branschen är som den är och jag har landat i klubbens beslut. Nu önskar jag inget annat än fortsatta framgångar för alla inblandade, säger Alsenfelt i ett pressmeddelande från Malmö Redhawks.

”Kan dra nytta av varandra”

Totalt spelade Alsenfelt elva säsonger i SHL, till en början i Växjö Lakers, Modo och Leksand. Men de sista sju höll han till i Malmö där han bland annat under säsongen 2016/17 utsågs till ligans bästa målvakt.

Det diskuterades om en annan roll för Alsenfelt i Malmö, men i stället valde han att hoppa på en annan möjlighet. Från och med nu är han sportchef för SDHL, en roll som Gizela Ahlgren lämnade under försommaren.

– Damhockeyn i Sverige är ungefär lika gammal som jag, och vi båda är på en tillväxtkurva där vi kommer kunna dra nytta av varandra. Jag ser oerhört mycket fram emot att bli en del av SDHL och vara med att ta ligan till nästa steg, säger Oscar Alsenfelt i ett pressmeddelande från SDHL.

– Vi är mycket nöjda att vi kunnat anställa Oscar. Han har en elitishockeybakgrund och bra studier samt visar ett stort driv för damishockeyns utveckling, säger Agne Bengtsson, ordförande i SDHL.

MER ISHOCKEY: Se när Landeskog hissar upp Stanley Cup-trofén för fansen (1 juli)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gabriel Landeskog hissar upp Stanley Cup-trofén för fansen under segerparaden. Foto: Ron Chenoy

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.