Frölundas Hanna Olsson i båset Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Hanna Olsson i båset för Frölunda: ”Hon vet vad det handlar om”

Uppdaterad
Publicerad

I oktober konstaterades att Hanna Olssons säsong var över.

Men under slutspelet har hon klivit ner i Frölundas bås.

– Jag tycker det är en fantastisk resurs att ha Hanna Olsson-auran i Frölundaborg, säger tränare Erika Holst till GP.

En allvarlig lårskada innebar att mardrömmen var ett faktum för SDHL-nykomlingen Frölunda. Lagets stora stjärna, Hanna Olsson, har fått följa stora delar av säsongen från läktarplats.

Trots det har Frölunda lyckats ta sig till slutspel – och då har Olsson åter fått en roll kring laget. Kaptenen har befunnit sig i båset under kvartsfinalmatcherna.

– Hon har varit i situationer där hon har spelat slutspelsmatcher, hon vet vad det handlar om och kan sprida ett lugn i gruppen men samtidigt elda på där det behövs, säger tränare Erika Holst till GP.

Chans till spel?

Och när säsongen förlängts kommer även den självklara frågan: Finns det chans till spel för Olsson?

– Jag vet faktiskt inte det, helt ärligt har jag förutsatt att säsongen är rökt. Sen har hon kunnat köra mer och mer, men jag har inte varit på någonting. Så det är ingenting som jag vet i dagsläget, säger Holst.

SVT sänder den femte och avgörande kvartsfinalen mellan Frölunda och Djurgården på fredagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.