Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tacklingen som fick Hanna Olsson skadad. Foto: TV4 Play

Hanna Olsson missar resten av säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda har drabbats av ett stort avbräck.

Lagkapten Hanna Olsson, 24, missar resten av säsongen.

– Det var såklart chockartat, säger hon till SVT Sport.

Hanna Olsson lämnade isen i stora smärtor efter en tackling mot Luleå i helgen. Första prognosen var en dryg månad utan spel, men nu kommer beskedet om att lagkaptenen missar resten av säsongen.

– Efter första prognosen hade man ändå lite hopp om att det inte var så farligt. Men efter MR-undersökningen kunde man se att det var betydligt värre än vad vi tänkte. Klart att det var ett tufft besked att få, säger hon till SVT Sport.

Tvingas till operation

MR-undersökningen visade att senor gått av i baksida lår och nu väntar operation nästa vecka för 24-åringen. Det är inte första gången hon tvingas gå igenom lång rehab efter skada på isen. 2020 drog hon bland annat av främre korsband på träning.

– Det är såklart tråkigt. Det tråkigaste är att inte kunna vara med laget och bidra på isen. Hockey är det roligaste jag vet och det är ute på isen jag vill vara. Jag har gjort långa rehabperioder förut och vet att det går upp och ner. Det gäller att ta dag för dag och se framåt.

”Det är en jäkla kraft”

Tacklingen från Luleås Petra Nieminen där Olsson blev skadad resulterade i en två matcher lång avstängning.

– Jag kände direkt att det inte fanns någon muskel som bar upp mig när jag skulle resa mig. Det var en väldigt obehaglig känsla.

Vad säger du om själva tacklingen?

– Från mitt perspektiv så jag ser inte henne komma där. När jag kollat på tacklingen i efterhand är det en jäkla kraft hon kommer med. Man ser ganska tydligt hur stor kraft och sving det blir på mitt ben som gör att fästena slits av helt enkelt, säger Olsson och fortsätter:

– Hon (Petra Nieminen) får en dom och man hoppas ju att disciplinnämnden gör rätt bedömning. Det är inte upp till mig att säga vad det ska vara för dom.

KLIPP: Hör Maria Rooths tankar efter omdiskuterade tacklingen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s expert Maria Rooth om tacklingen. Foto: SVT/TV4 Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.