Se när Leksand avgör med fem sekunder kvar mot Luleå i spelaren ovan. Foto: TV4 Play

Här avgör Leksand mot Luleå med fem sekunder kvar – och bryter mardrömssviten

Leksands mardröm är över.

Efter sju raka förluster är de ett vinnande lag igen – efter att Max Veronneau satt avgörande 4-3 mot Luleå med fem sekunder kvar.

– Det här behövde vi verkligen, säger tränaren Charles ”Challe” Berglund till TV4 Play.

Leksand var ett lag med sargat självförtroende efter sju raka förluster – och i samtliga matcher bara gjort ett mål framåt.

Hemma mot Luleå tog det dessutom bara 28 sekunder innan gästerna tog ledningen. Norrbottningarna vann en tekning i offensiv zon och Frédéric Allard pricksköt in 1-0 i krysset.

Sedan kom 2-0 i början av den andra perioden.

Där och då: Blytungt läge för Leksand.

Men kvällen skulle sluta med ett blåvitt segerrus som nästan fick taket att lyfta på Tegera Arena.

Leksand vände 0-2 till 3-2 och bjöd på några bländande anfall, till exempel när Justin Kloos, Marek Hrivik och Max Veronneau samarbetade till 2-2.

”Vad fan står klockan på?”

Ett viktigt moment var när Peter Cehlarik satte 3-2 under ett fyra minuter långt numerärt underläge där Lucas Elvenes avtjänade 2+2 för hög klubba. Pontus Andreasson lyckades kort därpå kvittera till 3-3 i powerplay, med bara tio sekunder kvar av den andra perioden.

Lika dramatisk blev avslutningen på den tredje perioden där Leksand var i anfall i matchens avslutande sekunder. Efter en rörig situation kunde Max Veronneau slå in en retur till 4-3 och förbannelsen var bruten.

– Just där och då tänkte jag ”vad fan står klockan på?”, men uppenbarligen hade vi några sekunder kvar. Det här behövde vi verkligen efter sju bedrövelser eller hur talesättet nu låter, säger tränaren Charles ”Challe” Berglund.

Tidigare i matchen, i slutet av period två, träffades Luleås Jack Connolly av en klubba mot ögat, under visiret, och fick hjälpas av isen samtidigt som han blödde ymnigt.