Två assist av Hedman i Tampas seger

Victor Hedman assisterade Tampa Bays första och sista mål i 4-3-segern mot Chicago. Nu är det utjämnat till 1-1 i matcher i Stanley Cup-finalserien.

– Om det var en av mina bästa matcher vet jag inte, det är inte upp till mig att avgöra, säger 24-åringen.

Hedman jobbade fram pucken till Cedric Paquettes snygga 1-0-mål. Det avgörande målet gjorde Jason Garrison med ett slagskott från blålinjen.

NHL 2014-2015

– Det var mycket böljande spel. Vi gjorde ett bättre jobb (nu än i första matchen) och satte chanserna när vi fick dem.

Tre målvaktsbyten i Tampa

Matchen var inte oproblematisk för Tampa, som gjorde tre målvaktsbyten. Keepern Ben Bishop klev av två gånger i den tredje perioden. Efter andra gången, med drygt sju minuter kvar, kom han inte tillbaka. Andrej Vasilevskij fick förtroende att ta matchen i hamn och tog sin första seger i en Stanley Cup-final.

– Nervös? Kanske litegrann, men efter de första skotten kändes det bättre, säger Vasilevskij.

Tampa var förteget varför Bishop klev av. Målvakten kolliderade med Chicagos Antoine Vermette i den tredje perioden, vilket kan vara en del i förklaringen.

– Jag vet att vi har två otroliga målvakter. När Bishop klev av var det inte ett uns av stress på vår bänk, inklusive mig själv.

Två assist av Oduya

Hedman var inte den ende svensken som gjorde två assist. Johnny Oduya agerade dubbel framspelare för motståndarna Chicago.