Connor McDavid blev stor matchhjälte för sitt Edmonton Foto: TT Nyhetsbyrån

McDavid frälste Edmonton med solomål

Edmonton lämnade Toronto med en 6–4-seger i bagaget. Gladast var Connor McDavid, som äntligen fick göra mål i sin gamla hemstad.

–Det var kul att få in den, säger stjärnan.

Oscar Klefbom inledde målskyttet när Edmonton besegrade Toronto. Men det var Connor McDavid som stal rubrikerna.

McDavid fick en assist till Klefboms mål, och det var bara början på kanadensarens kväll. När slutsignalen i Toronto ljöd hade han noterats för fyra poäng, tre assist och ett mål.

–Det känns riktigt bra. Vi har aldrig vunnit i den här arenan så länge jag spelat i laget, sade matchhjälten, som själv växte upp en liten bit utanför Toronto men aldrig tidigare gjort ett NHL-mål i Toronto.

Kaptenen hyllades efter matchen

McDavid har däremot bland annat vunnit JVM i Toronto, och hade sin familj på läktarna under måndagens match.

–Jag har haft framgångar här i andra turneringar, men aldrig i NHL, så det var kul att få in den, sade han i omklädningsrummet.

McDavid hyllades av sitt lag efter matchen, men också av motståndarna.

–Han är världens farligaste spelare av en anledning, så när vi bara lät honom flyga förbi oss i mittzonen med den fart och den skicklighet han har så fick vi betala för det, säger Torontos Auston Matthews enligt nhl.com.

I hemmalaget noterades Pierre Engvall för ett mål och en assist.

Columbus förlängde poängsviten

Columbus poängsvit på bortaplan är nu uppe i åtta matcher. Detta sedan man vänt 0–1 till 4–2 mot Los Angeles. Kevin Stenlund satte 3–1 i början av tredje perioden, hans tredje NHL-mål, och Gustav Nyquist gjorde 4–2 i tom bur med en minut kvar av matchen.

Emil Bemström var tillbaka på isen efter tolv matchers frånvaro för en revbensskada.