Jacob Markström i retro-tröja i nattens match mot New York Rangers. Foto: TT

Markström storspelade när Canucks vann sjunde raka

Ena dagen uttagen till NHL:s Allstar-match.

Nästa dag en ny jättematch av Vancouvers Jacob Markström, 29.

Den svenske målvakten räddade 36 av 37 skott när New York Rangers besegrades med 2-1 på hemmais.

Segern är Vancouvers sjunde raka vilket är deras bästa segersvit på drygt sex år och gör dem till det hetaste laget i NHL just nu.

En sjuk Henrik Lundqvist missade matchen för Rangers där ryske Aleksandr Georgijev räddade 25 skott. Men ”Lunkan” fick i stället se sin svenske målvaktskollega i Vancouver vinna målvaktskampen. Inte minst med fina räddningar i första perioden där Rangers sköt 15 skott, och en iögonfallande sidledsförflyttning med 3.30 kvar av matchen.

Antoine Roussel gav hemmalaget en tidig ledning i första perioden, men det stod länge 1-1 innan Tyler Myers satte segermålet med bara en och en halv minut kvar av matchen.

Trenden pekar uppåt för glödheta Vancouver som nu ligger sexa i den västra konferensen efter en säsong som varit upp och ner.

I går blev Gävle-sonen Jacob Markström uttagen till NHL:s Allstar-match i St Louis den 26 januari efter att Vegas Marc-André Fleury lämnat återbud. Svensken har startat 28 matcher den här säsongen och vunnit hälften av dem. Han har en räddningsprocent på 91,7.