Linus Ullmark stoppade 32 skott mot Florida. Foto: AP

Linus Ullmark bakom Buffalos seger

Uppdaterad
Publicerad

Linus Ullmark räddade 32 skott när Buffalo Sabres hemmabesegrade Florida Panthers med 3–2.

Den svenska målvakten gjorde en direkt avgörande räddning då Jonathan Huberdeau hade ett jätteläge att kvittera med bara 15 sekunder kvar av tredje perioden. Men efter en spektakulär sidledsräddning kunde Ullmark rädda och Buffalo vann matchen med 3–2 på hemmaplan.

Det var inte bara Linus Ullmark av svenskarna som hade en betydande del i segern. Marcus Johansson assisterande både till Conor Shearys 2–0-mål samt matchavgörande målet som Sam Reinhart gjorde i powerplay. Där hade även Rasmus Dahlin en passningspoäng.

– De som spelade i numerärt underläge gjorde ett bra jobb idag. Framförallt Linus (Ullmark) men även killarna som spelade framför honom. De jobbade hårt, säger Buffalo Sabres tränare Ralph Krueger till klubbens hemsida.

Stjärnan skadad

Buffalo saknade däremot sin svenska målspruta Victor Olofsson som blir borta minst fem veckor då han ådrog sig en underkroppsskada i mötet med Edmonton natten till fredag.

Olofsson blev utsedd till månadens rookie i NHL både i oktober och november. På totalt 42 NHL-matcher den här säsongen har han gjort 16 mål och 19 assist.

– Killarna klev fram i dag, och vi gjorde vad vi behövde göra. Det kommer bli tufft utan honom då han varit varit en av våra bästa spelare den här säsongen. Men vi måste klara oss ur det och en bra start med två poäng i kvälll, säger Marcus Johansson.

Läs mer här: Victor Olofsson blir borta i minst fem veckor

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

3 - 2

Florida Panthers logo

Florida Panthers

1-0, 2-0, 0-2
KeyBank Center, Buffalo, NY
Publik: 17731

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.