Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Magnus Nygren hoppas få spela med Theodor Lennström: ”Det är en liten dröm jag har”

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad har värvat hem stjärnbacken Magnus Nygren till nästa säsong. Då hoppas han att han får spela med den här säsongens stora utropstecken Theodor Lennström.

– Det är en liten dröm jag har, säger han till SVT Sport.

Magnus Nygren, 32, hade många bra år som back i Färjestad innan han flyttade till schweiziska Davos. Där blev hela sex säsonger, men till nästa säsong ska han återvända till Karlstad. I ”Hockeykväll” förklarar han beslutet.

– Allt föll väl på plats tyckte vi, familjemässigt och för egen del. Jag har varit noga med att jag vill komma hem innan man blir för gammal. (Tränaren Thomas) Mitell sade det till mig för några veckor sedan att det är läge att börja fundera på det innan man blir för dålig och för gammal, säger Nygren.

Den här säsongen har Theodor Lennström gjort succé med över ett poäng per match för Färjestad. Nygren har en dröm att de ska få kampera ihop nästa säsong. Det kan också påverka hans egen roll i laget.

– Jag hoppas att jag kan vara med och bidra åt båda hållen. Det beror lite på vad som händer med Lennström. Han är totalt dominant och han ska ingen flytta på. Jag är är gärna med och stöttar honom i hans spel. Det är en liten dröm jag har. Att man kan få behålla honom där hemma och det är nog inte bara jag som drömmer om det.

Nygren berättar också vad han tycker att han har utvecklat under sina år i Schweiz.

– Jag hoppas att jag har blivit bättre defensivt. Att jag är mer allround och inte bara ska ses som ett offensivt hot. Jag hoppas kunna bli en spelare de kan luta sig mot i tuffa lägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.