Höll på att svimma av firandet – ”Jag ropade så högt”

Publicerad

Glädjen var total hos Luleå-spelarna efter målet i sudden death som tvingade fram en femte avgörande SM-final i Luleå imorgon. Men för en av Luleås spelare blev firandet för mycket. Mitt på isen segnade Ronja Savolainen ner och på tv-bilderna såg det allvarligt ut. Men förklaringen efteråt lugnar Luleå-fansen:
– Jag ropade så högt att det blev blankt i ögonen, förklarar Ronja Savolainen.

När övriga i laget kramades så satte sig Savolainen ner på isen och såg ut att ha riktigt ont. Läkare skyndade dit och tog hand om henne. I SVT:s sändning befarade både kommentator Chris Härenstam och  expert Maria Rooth att Luleå-spelaren skulle missa femte finalen imorgon.

Men så ska det inte behöva bli. 

Ja, herregud, nu är det bara att käka och dricka och ladda upp för morgondagen så kommer det vara bra, säger hon till SVT Sport.

Savolainen menar att skälet till att hon grinar så illa och hukar ner på isen var en försiktighetsåtgärd.

– Jag ropade så högt att det blev blankt i ögonen och då tänkte jag, nej, jag kommer att svimma, så jag satte mig ner, säger hon till SVT Sport.

– Men det är lugnt nu, det var bara för att jag skrek allt jag hade, säger Savolainen.

Savolainen: Det blev blankt i ögonen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer